KOJE LIČNE PODATKE PRIKUPLJAMO I ZAŠTO

1. KOMENTARI

Kada posjetioci ostavljaju komentare na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posetioca i niz agentskih veza za pregled kako bismo otkrili spam.

Anonimni niz koji je kreiran sa vaše adrese e-pošte (koji se naziva i hash) može se dati Gravatar službi da vidi da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovdje: //automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, slika vašeg profila je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

2. MEDIJI

Ako postavljate slike na web lokaciju, trebali biste izbjegavati slanje slika s ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-mjesta mogu preuzeti i izdvojiti sve podatke o lokaciji sa slika na web-lokaciji.

3. KONTAKT FORME

Ako ostavite komentar na našoj internet stranici, možete odobriti čuvanje vašeg imena, adrese e-pošte i web lokacije u kolačićima. Ovo je zbog vas, tako da ne morate ponovo da unosite svoje podatke kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu stranicu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, mi ćemo takođe podesiti nekoliko kolačića za čuvanje vaših podataka za prijavu i izbora ekrana. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići opcija ekrana traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dvije sedmice. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno označava ID članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

4. SADRŽAJ SA DRUGIH INTERNET STRANICA

Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ​​ugrađeni sadržaj (npr. Videozapise, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-lokacija ponaša se na isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web-lokaciju.

Ove web lokacije mogu prikupljati podatke o vama, upotrebljavati kolačiće, ugraditi dodatno praćenje trećih strana i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni na to internet-mjesto.

5. KOLIKO DUGO ZADRŽAVAMO VAŠE PODATKE

Ako ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se zadržavaju na neodređeno vrijeme. Ovo je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti bilo koje naknadne komentare umjesto da ih držimo u redu za moderisanje.

Za korisnike koji se registruju na našem sajtu (ako ih ima), takođe čuvamo lične podatke koje pružaju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje lične podatke u bilo koje vrijeme (osim ako ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori internet stranica takođe mogu da vide i uređuju te informacije.

6. KOJA PRAVA IMATE U VEZI VAŠIH PODATAKA

Ako imate račun na našoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da primite izvezeni fajl ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dali. Takođe možete zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

7. GDJE ŠALJEMO VAŠE PODATKE

Komentari posjetilaca mogu se provjeriti putem automatske usluge otkrivanja neželjene pošte.