Proizvodi

Kakvi su to tajni sastojci u Švedskom gelu?

U sastavu švedskog gela nalazi se 20 biljaka iz specijalnih šuma švedske planinske oblasti gdje vladaju jako surovi uslovi i jako niske temperature, te se recept švedskog gela prenosi decenijama iz generacije u generaciju.

Životinja irvas čiji rogovi dosežu visinu čak i do 120cm živi u tim dijelovima, hrani se tim biljkama i živi jako dugo. Po procjenama stručnjaka i do 150 godina. Baš radi toga što se hrane ovim biljkama koje su u sastavu ovog gela. Nekoliko vrsta prirodnog kortizona se nalazi u biljkama koje irvas jede, a taj prirodni kortizon je jedan od glavnih sastojaka ovog gela.

Irvas kao simbol zdravlja i vitalnosti

Šveđani kažu da irvas, koji slovi za jednu od najzdravijih i najizdržljivijih životinja na svijetu, kada umre umiru i njegovi jaki rogovi sa njim i treba 5 godina da se raspadnu jer su izuzetno jakog sastava i puni vitamina. Švedski stručnjaci su radili na proizvodnji ovog gela koji je rađen isključivo na biljnoj bazi. Malo ko zna da je razvoj švedskog gela potrajao dugo vremena, te da su proučavane stotine biljnih ekstrakata iz različitih dijelova svijeta.

Konačno je sintetizirana idealna formula, na osnovu koje se pojavio ŠVEDSKI GEL. Nije samo gel koji djeluje na površini. Komponente gela prodiru duboko u tkiva i doslovno ih spajaju, jačaju, vraćajući elastičnost.

Efekat gela na zglobove

Ljudski zglobovi su temelj svakog pokreta tijela. Nalaze se na svim kostima tijela. Zahvaljujući zglobovima, osoba se može kretati i izvoditi različite kretnje i pokrete. Zglobovi ujedinjuju kosti zajedno, stvarajući kostur. Zaslužni su za glatko klizanje kostiju bez trenja i uništavanja. Gotovo svi zglobovi imaju istu anatomiju a razlikuju se samo po obliku zglobnih tijela i broju osi gibanja, odnosno načinu kretanja.

Strukture zgloba su međusobno povezane tetivama mišića i ligamentima zglobne čahure ( capsula articularis) za pripadajuća tkiva glave i nervnog sistema. Zglobna čahura građena od čvrstog vezivnog tkiva i povezuje zglobne elemente te istovremeno dijeli prostor zgloba u dvije odvojene šupljine obložene vaskularnom hrskavicom i ispunjene sinovijalnom tekućinom.

Kamfor – Mišići i Zglobovi

Koristi se za masažu ili za obloge u slučajevima otoka ili upala, pomaže kod bolnih promjena mišića i zglobova kao i neuralgije i reumatskih bolova. Odličan je za dezinfikovanje bakterijskih i gljivičnih infekcija na koži, kao i u liječenju dermatitisa, akni i ožiljaka.

Mentol – Zglobovi i Koža

Mentol osigurava efekat hlađenja i ublažava bolove, smanjuje upalne procese i doprinosi ublažavanju simptoma povezanih s reumom i artritisom. Mentol sadrži i niz hemijskih jedinjenja, kao što su flavonoidi, koji pridonose pozitivnom efektu na smirenje boli i grčenja mišića.

Lavanda – Koža

Lavanda se upotrebljava već od Rimskog doba. Bila je neizostavna biljka u svakom domaćinstvu. Lavanda potiče regeneraciju oštećenog tkiva. Dubinski regeneriše kožu, hidrira je i vraća joj prirodnu elestičnost, dajući joj tako lijep i zdrav izgled.

Timijan – Iščašenja i Reuma

Djeluje antibakterijski, opušta mišiće, olakšava pokretljivost i ublažava upalne procese. Sadrži borneol, timol, tanin, vitamini A, C, D, B – kompleks, magnezij, fosfor, kalij i cink. Preporučuje se za rahitičnu djecu, kod slabih živaca, reume, oteklina i iščašenja.

Kako djeluje Švedski gel

Švedski gel je efikasan preparat koji se koristi za tretiranje koštano-zglobnih oboljenja, upala u mišićima i pomaganja kod istrošene hrskavice. Ova potpuno prirodna biljna formula sadrži najvišu koncentraciju aktivnih supstanci na našem tržištu koje odmah po nanošenju prodiru duboko u tkivo te stimulišu cirkulaciju i povećavaju pokretljivost zglobova.

Švedski Gel

24.00KM sa PDV-om.

Namjena gela

Švedski gel namijenjen je muškarcima i ženama svih dobnih skupina. On pomaže povećati pokretljivost zglobova i mišića, trenutno smiruje ili otklanja ukočenost, sindrom umornih nogu i spriječava daljnje trošenje hrskavice. Nakon tjelesne aktivnosti brzo opušta mišiće, umanjuje tegobe u vratu, ramenima, leđima, rukama i nogama. Švedski gel koriste i sportisti te rekreativci prije fizičke aktivnosti, kako bi pojačali elastičnost zglobnog vezivnog tkiva i stimulisali protok krvi.

Takođe, koristi se nakon intenzivne fizičke aktivnosti ili za sportsku masažu, kako bi se opustili mišići, regenerisala koža i cijelo tijelo. Švedski gel ubrzava zacjeljivanje ozljeda uslijed uganuća, istegnuća, umanjuje otok i ubrzava rehabilitaciju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *